Birçok insan su geçirmez kumaşları su itici kumaşlarla karıştırır. Aslında, doğada çok farklıdırlar. Ceket ve yağmurluklarda hangi kumaşların kullanıldığını biliyor musunuz? Yazıyı okuduktan sonra bu iki kumaşı birbirinden ayıracağınıza inanıyorum.
Su geçirmez kumaşın özü, hidrofobik bileşiğin elyafın yüzeyinde birikmesidir. Kumaşın yüzeyinde birçok boşluk olacaktır, ancak sadece su ve hava geçebilirken, damla şeklindeki sıvı geçemez, ancak gerçek su geçirmezlik sağlamaz. , uzun bir süre sonra yine de giysilere nüfuz edecektir. Bu aynı zamanda su geçirmez kumaşları su itici kumaşlardan ayırmanın temel temelidir.
Sıçrama önleme ilkesi, kumaş yüzeyine bir hidrofobik kimyasal malzeme tabakası eklemektir, böylece kumaş yüzeyinin gerilimi, suyun kohezyonundan daha küçüktür ve su damlacıkları yerine kumaş yüzeyine temas ettiğinde yayılır. içine nüfuz eder, bu nedenle bu yapı tabakası zarar görürse, kumaş zarar görür. Su geçirmezlik işlevi kaybolacaktır, çünkü su itici kumaşın su geçirmezlik işlevi kaybolana kadar zamanla zayıflayacaktır.
Su geçirmez kumaş, kumaşın altına bir kat kauçuk taban (su geçirmez kaplama) eklemektir. Bu su geçirmez kaplama genellikle, kendi başına su geçirmez olmayan kumaşı su geçirmez hale getirebilen kapsül lifi veya silisitten yapılır.
Özetle, su geçirmez kumaşlar uzun vadeli su geçirmezlik performansına sahip değildir ve uzun vadeli su geçirmez kumaşlar ve üretim prensipleri de farklıdır, ilk prensip kumaş gerginliğinin suya göre kohezyonudur ve ikincisi doğrudan bir katman eklemektir. Su geçirmez kaplama, daha sonra bu iki nokta ile ayırt edebilirsiniz.