Ana sayfa > Haberler > İçerik
Su Geçirmez Kumaş Çeşitleri
Jul 11, 2022

Genel olarak konuşursak, su geçirmez kumaşlar esas olarak iki türe ayrılabilir, yani su itici kumaşlar ve su geçirmez kumaşlar. Aralarındaki fark nedir?


1. Su itici kumaşlar, nefes alma gereksinimleri ve belirli su geçirmez performansa sahip ceketlerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.


Bu tür bir kumaş su iticidir ve kumaşın yüzeyine çeşitli kimyasal malzemelerle ultra ince bir "iğne yatağı" tabakası tutturulur, böylece kumaşın yüzeyindeki gerilim suyun yapışmasından daha azdır ve su damlacıkları kumaşın üzerine düşer. , lotus yaprağı etkisi olarak adlandırılan yayılma ve ıslatma yerine.


Genellikle yaygın olarak kullanılan sıçrama önleyici teknolojilerimiz PU ve E-PTFE film laminasyonudur.


PU: PU kaplama ve PU presleme teknolojisine ayrılmıştır. Şemsiye ve yağmurluk teknolojisine benzer. Biraz daha gelişmiş. Tam blokaj teknolojisini kullanır ve su buharının geçmesi için kasıtlı olarak açıklıkları ayırmaz. Hava geçirgenliği son derece zayıftır. Hayır.


E-PTFE çok katmanlı film laminasyon teknolojisi: temsili kumaşlar, 2 katmana, 2,5 katmana ve 3 katmana ayrılan Gore-Tex, Event, SympaTex, Neoshell, vb. İçerir. Su damlacıkları formundaki su molekülleri, su damlacıkları ve oksijen ve azot gibi gaz molekülleri şeklindeki su moleküllerinin zarına nüfuz edemez.


2. Su geçirmez giysilerde, şemsiyelerde ve dış mekan ürünlerinde yaygın olarak kullanılan su geçirmez kumaşlar, kumaşların dibinde kauçuk tabanlar yapmayı ifade eder. Genel olarak, iki yöntem vardır: kaplama ve laminasyon.


Kaplama, kumaşın yüzeyinde su geçirmez ve nem geçirgen işlevlere sahip bir kaplama maddesi uygulamak için kuru doğrudan kaplama veya ıslak kaplama (katılaşmış kaplama) ve diğer teknolojileri kullanmaktır, böylece kumaşın yüzeyindeki gözenekler kaplama maddesi tarafından kapatılır. Veya belirli bir dereceye kadar indirgendiğinde, sıvı su ne olursa olsun, su buharı veya hava geçebilir, böylece belirli bir su geçirmez etki elde edilir.


Laminasyon, yüzey bezinin arkasındaki su geçirmez malzemenin kompozit bir tabakasıdır. Çoğu durumda, lamine (film) malzemeler kullanılır ve ayrıca kapsül lifleri, kompakt kumaşlar ve silikonizasyon gibi çeşitli işlem formları vardır ve genellikle kumaşın iç tabakasında, yani İnsanlar genellikle su geçirmez membran derler.


Su geçirmez film, kompozit bir kumaş oluşturmak için yapıştırma işlemi yoluyla filmi diğer malzeme kumaşlarıyla birleştirir. Film ile birleştirmek için kullanılan bu kumaşlar, polyester elyaf, naylon vb. gibi su geçirmez değildir, bu nedenle su geçirmez giysiler giydiğimizde ve şiddetli yağmurla karşılaştığımızda, hala Giysiye sızan suyu göreceksiniz, ancak giysinin iç tabakası kurudur ve su sızmaz. Bu, kompozit kumaşın ortasındaki su geçirmez filmin etkisidir.


İlgili haberler

ilgili ürünler